Wycieczki

Praktyczna lekcja gotowania - owoce morza

  • Urszula Woźnik-Batko
  • Published in Wycieczki

W dniu 07.03 2024 r. uczniowie klasy 2 tg uczący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych mieli okazję przygotowywać potrawy z owoców morza pod okiem zawodowego szefa kuchni Restauracji „Winnicy”.

Uczniowie sprostali zadaniu, przygotowali m.in.: tatara z ośmiornicy i muli na marynowanej dyni, sałatkę z kalmarami i krewetkami z pikantnym dressingiem, zupę rakową z łososiem, kremowe risotto z krewetkami i czerwonym pieprzem a na deser panna cottę pistacjową z watą cukrową i czekoladą. Zajęcia w tej formie i tematyce uczniowie zapamiętają na długo. Z pełnymi brzuchami i praktycznymi umiejętnościami wróciliśmy do domu. Zapraszamy do oglądnięcia zdjęć.

  • 7.03_wycieczka_2_tg_1
  • 7.03_wycieczka_2_tg_10
  • 7.03_wycieczka_2_tg_11
  • 7.03_wycieczka_2_tg_12
  • 7.03_wycieczka_2_tg_13
  • 7.03_wycieczka_2_tg_14
  • 7.03_wycieczka_2_tg_15
  • 7.03_wycieczka_2_tg_2
  • 7.03_wycieczka_2_tg_3
  • 7.03_wycieczka_2_tg_4
  • 7.03_wycieczka_2_tg_5
  • 7.03_wycieczka_2_tg_6
  • 7.03_wycieczka_2_tg_7
  • 7.03_wycieczka_2_tg_8
  • 7.03_wycieczka_2_tg_9

 

Kontakt

Rekrutacja

Życie szkoły